månadsarkiv: juli 2013

Försvarsminister Karin Enström deltar i Pride

På fredag kommer Försvarsminister Karin Enström att besöka HoF – Homo- Bi- och transpersoner i Försvaret – i Prideparken.

- Min bild är att Försvarsmakten har tagit stora steg från en heteronormativ organisation till en öppen arbetsplats där alla är välkomna. HoF har arbetat hårt med att lyfta dessa frågor och för att få till stånd en förbättring. Samtidigt är det viktigt att fortsätta arbetet mot diskriminering och för likabehandling. Jag ser fram emot att få träffa medlemmar i HoF för att höra hur de ser på sin arbetsplats och hur vi gemensamt kan arbeta vidare, säger Karin Enström.

Försvarsdepartementet, 31 juli 2013

Gunilla Carlsson deltog i konferens om fattigdomsrapport

Gunilla Carlsson deltog igår tisdag i en konferens i London där en rapport som ska påverka utvecklingsagendan efter 2015 lanserades. Rapporten, "Setting the post-2015 development compass: voices from the ground" bygger på studier i Bolivia, Uganda, Filippinerna och Zimbabwe. Den ska ta in de mest utsatta människornas perspektiv och erfarenheter när den nya utvecklingsagendan utformas, som ska ersätta millenniemålen efter 2015. Agendan kommer att påverka livet för miljontals människor runt om i världen.
Biståndsministern träffade också företrädare för organisationer och tankesmedjor med vilka hon bland annat diskuterade Mellanöstern, Syrien, post 2015-processen, Afrika söder om Sahara samt samarbetet med tankesmedjor och enskilda organisationer.

Setting the Post-2015 Development Compass

Utrikesdepartementet, 31 juli 2013

Hopp om förändring i Zimbabwe

Idag är det val i Zimbabwe. Valet står mellan Robert Mugabe och utmanaren Morgan Tsvangirai, men det är också ett val som handlar om vilket slags politik, vilken framtida riktning som landet ska ta.
- Det är dags att budskapet om demokrati äntligen kan bli verklighet i Zimbabwe, skriver Gunilla Carlsson i en debattartikel i dagens Svenska Dagbladet.

Debattartikel: Valet avgör om Zimbabwe ska tillåtas vända blad

Erik Ullenhag talar vid minnesceremoni för romska förintelseoffer

Integrationsminister Erik Ullenhag talar den 2 augusti vid den årliga ceremonin till minne av den så kallade Zigenarnatten i augusti 1944 då tusentals romer avrättades i gaskamrarna i Auschwitz-Birkenau.

Tid och plats:
Den 2 augusti kl 14.00, Raoul Wallenbergs torg, Stockholm

30 juli 2013
Arbetsmarknadsdepartementet

Erik Ullenhag deltar vid årets Pride

Integrationsminister Erik Ullenhag, som även ansvarar för hbt-frågor, deltar vid årets Pridefestival i Stockholm. På fredagen diskuterar han hbt-politik med RFSL och RFSL-ungdom och på lördagen deltar han i Prideparaden. Erik Ullenhag kommer också att tala om regeringens hbt-politik i Regeringskansliets tält.

Tid och plats:
2 augusti kl. 12.00
Diskussion med RFSL och RFSL-ungdom om hbt-politik.
Pride House/Kulturhuset

2 augusti kl. 18.00-19.00
Regeringens hbt-politik
Regeringskansliets tält Östermalms IP

3 augusti kl. 13.00
Prideparaden
Från Medborgarplatsen till Östermalms IP

29 juli 2013
Arbetsmarknadsdepartementet

Annie Lööf kommenterar EU-kommissionens beslut om införandet av ett investeraravdrag

EU-kommissionen har nu utifrån statsstödsreglerna godkänt regeringens förslag om ett investeraravdrag. Regeringen har varit pådrivare och initiativtagare till denna viktiga reform och välkomnar detta positiva besked. Kärnan i förslaget är att personer som köper andelar i ett mindre företag med ett löneunderlag om minst 300 000 kronor ska få göra ett särskilt avdrag på hälften av summan, eller upp till 650 000 kronor per år, vilket motsvarar en total investering om 1.3 miljoner kronor.

26 juli 2013
Näringsdepartementet

Insatser mot kränkningar på nätet

Ungdomsstyrelsen får i uppdrag att genomföra insatser mot kränkningar, trakasserier och hot via internet och andra interaktiva medier. Det beslutade regeringen den 25 juli.
- Näthat är både ett jämställdhetsproblem och ett demokratiproblem. Uppdraget till Ungdomsstyrelsen är en av flera satsningar regeringen gör mot näthat för att stödja ungdomar, föräldrar och det civila samhället, sa jämställdhetsminister Maria Arnholm vid en pressträff efter regeringssammanträdet.

Debattartikel: Näthat mot kvinnor ett demokratiproblem
Uppdrag att genomföra insatser mot kränkningar, trakasserier och hot via internet och andra interaktiva medier

Utbildningsdepartementet, 26 juli 2013