månadsarkiv: oktober 2013

Flyg iväg billigt

På den nya prisjämförelsesajten www.flyg.nu kan du söka flyg och jämföra priser mellan alla bolagen som säljer dessa. Genom en sökning som tar ca 20 sekunder söker du av samtliga svenska resebyråer på marknaden och får snabbt en koll på hur priserna för din tilltänkta resa ligger för tillfället. Idag finns en uppsjö av sajter, de flesta har dock inte den bredden och jämför så många sajter på en gång. Genom att använda en sajt som denna, kommer du att spara 100-lappar, kanske t o m tusenlappar på din resa. Testa själv och jämför resultatet med resebyråns egna priser så kommer du se. Sajten finns också i trevlig fickformat för din iPhone/Android. Sök efter denna i Google Play eller App Store. Hoppas du får en trevlig resa var det än beger sig, Flyg.nu söker både inrikes och utrikes, bara fantasin och budget sätter gränserna för din flygresa.

Smslån orsakar överskuldsättning

Smslån är inget nytt i Sverige men det växande antalet låntagare och lånegivare gör att branschen fått mycket uppmärksamhet den senaste tiden. Ett problem som uppstått med dessa smslån är att flera lånegivare godkänner låneansökningar trots att låntagaren har betalningsanmärkningar och låg kreditvärdighet. Detta har orsakat att Överskuldsättningen ökat lavinartat i Sverige de senaste åren. Jämfört med förra året har antal ärenden med obetalda smslån ökat med 60% hos Kronofogdemyndigheten och detta har förstås väckt uppmärksamhet i Sveriges riksdag.

Strängare krav på smslån

Riksdagen har infört hårdare lagstiftning och krav på lånegivare av smslån där Konsumentverket står för tillsynen av dessa lånegivare.smslån kan kosta skjortan Trots att kreditkraven blivit strängare och att lånegivare måste göra sina bedömningar enligt god kreditgivningssed, så upptäckte Konsumentverket hela 7 lånegivare som brustit i regelverket under 2012. Regeringen har nu på sin agenda att presentera förslag på hur överskuldsättning ska kunna motvärkas, hur lånegivare ska hanteras och låntagare skyddas. Fokus kommer ligga på konsumenterna och vi kan förvänta oss ytterligare krav på lånegivare av smslån. På Sverigekredit.se hittar man seriösa lånegivare av smslån som är registrerade hos Finansinspektionen och som följer kreditgivning enligt rådande riktlinjer och god kreditgivningssed.

Smslån är inte en dålig tjänst

Många tycker att själva tjänsten ”smslån” är en fråga om bluffmakeri och ett sätt att utnyttja människor med dålig ekonomi, men så är inte fallet. Tjänsten i sig bygger på att man ska kunna få låna en mindre summa pengar under en kort tid, t.ex om oförutsedda utgifter uppstår eller om man vill nyttja tjänsten som en form av avbetalning när man köper något dyrare. Anledningen till att vissa lånegivare erbjuder smslån trots att man har betalningsanmärkningar, är för att ge dessa människor en chans. En betalningsanmärkning ligger aktiv i tre år och under den tiden kan ekonomin för en privatperson förändras radikalt. Det krävs dock att lånegivaren verkligen gör en korrekt kreditbedömning och ser till lånegivarens bästa.